Dolly Chins / Dolle knaagdieren

Naast de webshop beschikt Dolle knaagdieren ook over enkele chinchilla’s onder de naam Dolly Chins. Dolly Chins is een kleinschalige chinchilla hobbyfokkerij. Er kunnen enkele malen per jaar babychinchilla’s en soms volwassen chinchilla’s te koop aangeboden worden.

Alle chinchilla’s van Dolly Chins zijn in het bezit van een stamboom en werden geselecteerd op kwaliteit en karakter. Uiteraard zijn alle Chinchilla’s afkomstig uit onverwante foklijnen. Er wordt niet gefokt met zieke dieren. Er wordt ook niet gefokt met chinchilla’s die te jong of te licht wegen.

Indien u graag een chinchilla als huisdier wenst, gelieve u goed in te lezen. 

Een chinchilla kopen

Dolle knaagdieren verkoopt uitsluitend aan personen ouder dan 16 jaar. Dolle knaagdieren behoudt zich het recht om kopers te weigeren om welke reden dan ook.

Een babychinchilla kan voorgereserveerd worden vanaf de leeftijd van twee weken. Een chinchilla mag worden voorgereserveerd gedurende 7dagen. Dit wil zeggen dat u een chinchilla wenst te reserveren, maar nog geen voorschot heeft betaald. Indien na 7 dagen het voorschot nog niet werd betaald vervalt de reservering.

Wenst u een chinchilla definitief te reserveren dan wordt er een voorschot van 50% van de totale aankoopsom gevraagd. Dit kan cash of via overschrijving betaald worden. Bij annulering van de klant na reservering wordt het voorschot niet terug betaald. Indien het dier om een of andere reden overlijd of ziek is wordt het voorschot uiteraard wel terug betaald.

Het resterende bedrag dient contant betaald te worden bij afhaling van de chinchilla. De chinchilla mag ten vroegste 8 weken na de geboorte worden opgehaald op voorwaarde dat het diertje in goede gezondheid verkeert en een minimum gewicht van 200 gram heeft bereikt. De chinchilla mag ten laatste op een leeftijd van 10 weken worden opgehaald, tenzij anders schriftelijk afgesproken. Indien de chinchilla niet wordt opgehaald behoudt Dolle knaagdieren het recht de chinchilla door te verkopen.

Wij bieden regelmatige oudere dieren aan. Hierbij geldt dezelfde garantieregeling zoals bij aankoop van een jong dier. Mocht een ouder vrouwelijk dier bevallen van een van onze mannelijke dieren dan rekenen wij op de goodwill van de koper om dit eerlijk te melden. De geboren baby's zijn eigendom van Dolle knaagdieren. Het vrouwelijk dier werd bevrucht toen het in bezit was van dolle knaagdieren en werd bevrucht door een dier van dolle knaagdieren. De koper kan en mag de baby('s) niet houden noch verkopen zonder de schriftelijke toestemming van Dolle knaagdieren.

Prijs

De prijs van een chinchilla wordt bepaald aan de hand van de stamboom en de kwaliteit van de chinchilla. Voor chinchilla’s met showkwaliteit wordt een hogere prijs gevraagd. Ook de kleur van de chinchilla kan invloed hebben op de prijs. De jongen worden echter niet verkocht met de garantie dat ze zullen uitgroeien tot volwassen dieren van dezelfde grootte en/of kwaliteit zoals hun ouders.

Garantie

Als u een chinchilla aankoopt krijgt u 6 maanden garantie. Dit gaat in vanaf de dag dat u de chinchilla komt afhalen. Mocht de chinchilla komen te overlijden binnen deze 6 maanden dan mag u een andere chinchilla komen uitzoeken met dezelfde waarde als het overleden dier. Er wordt echter geen geld terugbetaald. Uiteraard willen wij het overleden dier zien met de bevestiging van de dierenarts waarin staat waaraan de chinchilla is komen te overlijden. Deze garantie is enkel en alleen van tel als de oorzaak van het overlijden te wijten is aan een erfelijke aandoening zoals een hartkwaal of nierfalen. Er wordt geen nieuwe chinchilla ter beschikking gesteld als er sprake is van vergiftiging, verwaarlozing, breuken, slechte koppeling…

Mocht uw chinchilla binnen de 6maanden na aankoop symptomen van tandproblemen vertonen, en dit wordt bevestigd door een dierenarts dan mag u het dier komen ruilen.

Als u een dier bij ons aankoopt gaat u automatisch akkoord met deze voorwaarden.